Kamiony sladkostí od Nestlé pro hrdiny těchto dnů

Odhodlání udělat správnou věc, rychlá koordinace práce třech desítek kolegů, a ve finále více než 5 600 kartónů energie – kávy, tabulkových čokolád, tyčinek, bonbonů, cereálií, ovocných kapsiček a energetického želé, které se Nestlé rozhodlo darovat složkám Integrovaného záchranného systému (IZS) jako poděkování za jejich intenzivní nasazení při boji s novým typem koronaviru. Výrobky za tři a půl milionu korun budou tento týden distribuovány do skladů IZS. Část poputuje také do nemocnic a dětem rodičů ze záchranných složek.

„Stačilo několik dnů, aby se myšlenka pomoct těm, kteří jsou v první linii v boji proti šíření koronaviru, proměnila na kamiony plné zboží. Kolegové z různých oddělení napříč firmou neváhali ani vteřinu, spojili síly a připravili vše, co v tom okamžiku mohli dát dohromady pro záchranáře, hasiče, lékaře, zdravotní sestřičky a Policii ČR. Prostě si vážíme hrdinů těchto dnů. Touto pozorností bychom jim chtěli pomoct doplnit energii a na okamžik zpříjemnit práci. Děkujeme za všechno, co v těchto dnech dělají pro ochranu zdraví nás všech,“ říká Vratislav Janda, ředitel pro korporátní záležitosti Nestlé Česko a Slovensko.

Výrobky značek Bon Pari, DELI, Energy Jelly, JOJO, Kit Kat, Nescafé, Nescafé Dolce Gusto, Cereálie Nestlé, Nestlé dětská výživa, SFINX Slavia, ORION, ORION Modré z nebe a Studentská pečeť budou rozděleny mezi složky IZS, tedy Hasičskému záchrannému sboru, Zdravotnické záchranné službě a Policii ČR. Další část bude distribuována pro FN Motol, Nemocnici na Homolce, FN Olomouc a FN Brno. A poslední část je určena pro zařízení poskytující péči dětem rodin ze složek IZS.

Nestlé byla jednou z prvních společností v Česku, které zaváděly přísná preventivní opatření proti šíření koronaviru s cílem ochránit zdraví svých zaměstnanců a zajistit bezpečný provoz svých závodů. „Jako největší potravinářská firma v Česku vnímáme svou odpovědnost při zajišťování dodávek potravin a nápojů českým spotřebitelům. Díky nasazení a obětavé práci zaměstnanců ve výrobě, distribuci a v terénu, a také díky jejich disciplíně při aplikaci preventivních opatření, naše společnost pokračuje v plném provozu a vyrábíme potraviny pro české domácnosti ve všech třech závodech v České republice,“ dodává V. Janda.

Kolaz_kamion-sladkosti-pro-hrdiny.png

Robert Kičina, manažer pro korporátní komunikaci, [email protected], +420 724 420 148

Nestlé je největším výrobcem potravin a nápojů na světě. Podniká v 189 zemích světa, zaměstnává 328 000 zaměstnanců. Posláním Nestlé je zvyšovat kvalitu života a přispívat ke zdravější budoucnosti. Nestlé nabízí široké portfolio výrobků a služeb pro lidi i jejich domácí mazlíčky. Jedná se o více než 2 000 značek, od globálních ikon jako je Nescafé nebo Nespresso až k místním značkám. Základem podnikání Nestlé je strategie rozvoje výživy, zdraví a vyváženého životního stylu. Společnost byla založena před více jak 150 lety ve švýcarském Vevey, kde dodnes sídlí. V Česku Nestlé vyrábí ve svých závodech ZORA Olomouc a SFINX Holešov cukrovinky pod značkami Orion, Kofila, Margot, BonPari, JOJO atd. a v závodě TIVALL Krupka chlazené a mražené vegetariánské pokrmy pod značkou Garden Gourmet. Na Slovensku v závodě Carpathia Prievidza vyrábí široký sortiment kulinářských výrobků pod značkami Maggi a Carpathia. Více na www.nestle.cz.