Nezáleží na tom, jestli máte roky pracovních zkušeností, nebo jste právě dokončili školu, Nestlé vám dokáže nabídnout pracovní příležitost. Tady můžete vyhledávat pracovní pozice.
Výživa a zdraví
Nesprávná výživa se může projevit nadváhou, obezitou, ale také podvýživou, a to v důsledku nerovnováhy příjmu makroživin a mikroživin. Řešení těchto problémů je jednou z největších celosvětových zdravotních výzev. V Nestlé chceme být součástí řešení, a proto neustále vylepšujeme naše receptury, zvyšujeme podíl bílkovin, vlákniny, zeleniny a celozrnných výrobků, zjednodušujeme seznamy ingrediencí a odstraňujeme z receptur umělá barviva. V našich výrobcích také snižujeme obsah cukru, sodíku a nasycených tuků. V neposlední řadě se zaměřujeme na správné stravování dětí.
Zelenina, obiloviny, luštěniny
Vyvážená strava by měla zahrnovat větší množství zeleniny, obilovin, luštěnin, ořechů a semen. Jedná se o vynikající zdroj vlákniny, vitamínů, minerálních látek a dalších důležitých živin. Mezinárodní studie ukazují, že tyto potraviny bohaté na živiny jsou v denním výběru dětí i dospělých nedostatečně zastoupené. Zavázali jsme se podporovat konzumaci výživově hodnotných potravin zlepšováním složení našich výrobků, poskytováním vhodných informací o složení výrobků a doporučených porcí, propagací zdravého vaření a transparentním označováním výživových hodnot výrobků na obalech a na internetu.
Boj proti podvýživě
Přibližně dvě miliardy lidí, tedy více než 30 % světové populace, trpí nedostatkem důležitých vitamínů a minerálních látek, zejména "velké čtyřky": železa, jódu, vitamínu A a zinku. Kojenci, malé děti a ženy trpí poměrně často nedostatkem mikroživin. Důsledky mohou být zničující a mohou vést k duševním poruchám, špatnému zdravotnímu stavu a nízké produktivitě. I mírný nebo střední nedostatek může ovlivnit psychickou pohodu a vývoj člověka. V rámci zlepšování výživové hodnoty našich výrobků se také můžete setkat s termínem „fortifikace potravin“. Jedná se o výrobky, které jsou obohacené o některou výživovou složku, kterou potravina ztratila během svého technologického procesu. Mezi takový náš výrobek patří například Granko, které je obohaceno o vitamín C a D. Právě proto jsme v roce 2020 na trh globálně uvedli 196 mld fortifikovaných porcí, které napomáhají udržovat potřebné látky ve správné hladině.
Obezita
Obezita ohrožuje 18,5 % Čechů, z toho téměř 20 % mužů a 18 % žen, mírnou nadváhou trpí 47 % mužů a 33 % žen. Průměrná hodnota BMI (indexu tělesné hmotnosti) obyvatel České republiky dosáhla 25,2, což je těsně nad horní hranicí normální zdravé váhy. Hmotnost souvisí se zdravým pohybem i vyváženou stravou. (zdroj: ČSÚ,2017)