Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sort by
Sort by

Co děláte pro to, abyste snížili obsah soli ve svých výrobcích?

Snižujeme obsah soli ve výrobcích?

Od roku 2005 je v platnosti nutriční politika Nestlé zaměřená na snížení obsahu soli ve výrobcích.

Jako člen Potravinářské komory ČR jsme se v roce 2009 zavázali snížit do konce roku 2014 obsah soli v dehydratovaných kulinářských výrobcích MAGGI vyráběných ve slovenském závodě v Prievidzi na úroveň poloviny denního doporučeného množství (tj. ≤ 1,2 g sodíku na jednu porci = 3 g soli), toto množství vychází z příjmu doporučovaného Světovou zdravotnickou organizací (WHO). Tento závazek se nám splnit podařilo.

Spotřebitelům chceme pomoci dosáhnout příjmu soli, který koresponduje s oficiálními mezinárodními i národními doporučeními.

Neustále se snažíme v našich výrobcích snižovat sůl nebo uvádět na trh výrobky, které jsou v souladu s doporučením soli dle WHO.

Zpět na začátek