Snižujeme obsah soli ve výrobcích?
Od roku 2005 je v platnosti nutriční politika Nestlé zaměřená na snížení obsahu soli ve výrobcích.
Jako člen Potravinářské komory ČR jsme se v roce 2009 zavázali snížit do konce roku 2014 obsah soli v dehydratovaných kulinářských výrobcích MAGGI vyráběných ve slovenském závodě v Prievidzi na úroveň poloviny denního doporučeného množství (tj. ≤ 1,2 g sodíku na jednu porci = 3 g soli), toto množství vychází z příjmu doporučovaného Světovou zdravotnickou organizací (WHO). Tento závazek se nám splnit podařilo.
Spotřebitelům chceme pomoci dosáhnout příjmu soli, který koresponduje s oficiálními mezinárodními i národními doporučeními.
Neustále se snažíme v našich výrobcích snižovat sůl nebo uvádět na trh výrobky, které jsou v souladu s doporučením soli dle WHO.