Sort by
Sort by

Aktuální informace o Rusku a Ukrajině

Odsuzujeme válku a stojíme rozhodně na straně Ukrajiny a našich 5 500 tamních zaměstnanců. Nestlé poskytlo přes 15 milionů švýcarských franků pomoci ve formě výrobků a finančních příspěvků humanitárním organizacím v Ukrajině a na pomoc uprchlíkům v sousedních zemích. Nestlé je jednou z velmi mála mezinárodních společností, které oznámily nové investice v Ukrajině od invaze Ruska v únoru 2022. Investujeme 40 milionů švýcarských franků do spuštění nového výrobního závodu na západní Ukrajině. Nestlé plánuje v tomto novém výrobním závodě vytvořit 1 500 nových pracovních míst.

Vzhledem k válce zuřící v Ukrajině se naše aktivity v Rusku omezují jen na poskytování základních potravin, nikoli na vytváření zisku. Tento přístup je v souladu s posláním a hodnotami naší společnosti. Zachovává zásadu zajištění základního práva na jídlo.

V Rusku jsme zastavili prodej naprosté většiny výrobků z našeho předválečného portfolia. V Rusku buď nedosáhneme žádného zisku, takže ani nebudeme platit související daně, nebo pokud bychom i přes výrazné omezení prodeje výrobků zisku dosáhli, věnujeme ho humanitárním organizacím.

Tyto kroky doplňují naše předchozí opatření, kterými jsme zastavili dovoz do Ruska a vývoz z Ruska s výjimkou nejzákladnějších potravin, jako je dětská výživa. Zastavili jsme veškerou reklamu a kapitálové investice v zemi. Samozřejmě také plně dodržujeme všechny mezinárodní sankce vůči Rusku.

To doplňuje naši pomoc v podobě stovek tun potravin a rozsáhlé finanční podpory, kterou jsme již poskytli na podporu lidí v Ukrajině a uprchlíků v sousedních zemích. V našem úsilí pomoci budeme i nadále pokračovat. Stojíme na straně ukrajinského lidu a našich 5 500 zaměstnanců v Ukrajině.

Späť na začiatok