Nestlé so svojou veggie značkou Garden Gourmet vstupuje na slovenský trh

Na Slovensko prichádza značka Garden Gourmet
Späť na Tlačové Správy
Bratislava

Už aj na Slovensku si budú môcť milovníci bezmäsitých jedál vychutnať chladené pokrmy Garden Gourmet. Značka patrí do portfólia Nestlé a uvedením produktov na náš trh tak Nestlé zároveň zásadne vstupuje aj do segmentu chladených vegetariánskych a vegánskych jedál. Snaží sa inšpirovať a rozširovať povedomie o bezmäsitej strave a jej pozitívnom vplyve na naše zdravie, ale aj životné prostredie. Garden Gourmet uvádza na náš trh sedem produktov, ktoré budú dostupné v chladiacich pultoch v obchodných sieťach a supermarketoch Kaufland a sieti predajní FRESH plus.

Znižovanie alebo obmedzovanie spotreby mäsa je dnes čoraz populárnejšie. Pojmy ako flexitariánstvo či reduktariánstvo už podľa názvu prezrádzajú, že sa jedná o flexibilné spôsoby stravovania, ktorých základom je obmedzenie určitých surovín. Tento spôsob stravovania uprednostňujú najmä ľudia, ktorí vedome spotrebu mäsa obmedzujú a stavajú základ svojho jedálnička na rastlinnej strave. Bezmäsitá strava je prospešná nielen pre ľudské telo, ale tiež pre životné prostredie.

„Ľudia sa stále častejšie zamýšľajú nad tým, čo konzumujú a aký to má vplyv na ich zdravie. Dôležitými faktormi sú pre nich pestrosť jedál a možnosť výberu zdravších alternatív. Snažia sa žiť udržateľne a tomu prispôsobujú aj svoje stravovacie návyky, napríklad zaradením bezmäsitých pokrmov do svojho jedálnička. Predstavením značky Garden Gourmet na Slovensku odpovedáme na nedostatok alternatív k obľúbeným mäsovým pokrmom a cielime práve na ľudí, ktorí vedome znižujú spotrebu mäsa. Radšej si vychutnajú veggie pokrmy bez kompromisov na ich chuti alebo príprave,“ hovorí Zuzana Magálová, manažérka značky Garden Gourmet pre Slovensko a Českú republiku.

Súčasťou filozofie značky Garden Gourmet je inšpirovať ľudí, aby častejšie ochutnávali veggie pokrmy. Aj s týmto úmyslom značka ponúka zdravšie alternatívy každému, kto chce objavovať jedinečné chute vegetariánskych a vegánskych jedál. „Záujem o veggie pokrmy u ľudí stále stúpa a aj preto sme sa rozhodli vyvolať v tomto smere revolúciu. Našim cieľom je ukázať všetkým, že aj bezmäsitá strava z kvalitných surovín dokáže ponúknuť vynikajúci chuťový zážitok,“ priblížila Z. Magálová.

Kvalitné suroviny pre kvalitné pokrmy

Garden Gourmet si zakladá na kvalitnom zložení. Pokrmy sú vyrobené výhradne z kvalitných a overených surovín. „Ingrediencie v našich pokrmoch sú starostlivo vybrané tak, aby zaistili dostatočný príjem bielkovín. Nahradenie živočíšnych bielkovín rastlinnými blahodarne prospieva nielen nášmu telu, ale aj prírode,“ dodala Zuzana Magálová. Všetky produkty Garden Gourmet sa vyrábajú v susednej Českej republike, v závode TIVALL Krupka spoločnosti Nestlé. Väčšina chladených jedál obsahuje sójové a pšeničné bielkoviny. Sójové bôby, z ktorých sú pokrmy vyrobené, pochádzajú predovšetkým z USA a zo Srbska. Sú pestované v súlade s princípmi udržateľnosti, na ktorých Nestlé dlhodobo pracuje. Spoločnosť navyše spolupracuje iba s certifikovanými dodávateľmi, ktorých sójové bôby nepochádzajú z pôdy, ktorá bola násilne odlesnená.

Podpora udržateľnosti s každým burgerom Garden Gourmet

Značka Garden Gourmet vznikla v roku 1986 v Izraeli a snaží sa o nutrične vyvážený a ekologicky udržateľný spôsob prípravy jedál a stravovania. Ten podporuje napríklad výrobou svojej vlajkovej lode, Sensational Burgeru. Na jeho produkciu je treba desaťkrát menej pôdy než na výrobu mäsového hamburgeru. Rovnako tak je výroba rastlinných produktov omnoho šetrnejšia k ovzdušiu, do ktorého sa uvoľní o 80 % menej skleníkových plynov, než pri klasickej výrobe živočíšnych produktov. „Keďže sa naše produkty vyrábajú v Česku, môžeme sa napríklad pri našom Sensational Burgeri pochváliť okrem lahodnej chuti a textúry aj lokálnym spracovaním, ktoré je v súlade s našou filozofiou udržateľnosti,“ dodala Z. Magálová.

Ústredným (hero) produktom marketingovej komunikácie v tomto období bude Sensational burger. Garden Gourmet uvedenie produktov na trh podporí aj komunikáciou na sociálnych sieťach a spoluprácou so Slovenskou vegánskou spoločnosťou a organizáciou Jem pre zem.

Sedem nových chutných produktov Garden Gourmet na slovenskom trhu

Všetky produkty Garden Gourmet sú vegetariánske a niektoré i vegánske. Od apríla nájdete v obchodných sieťach a supermarketoch Kaufland a sieti predajní FRESH plus tieto produkty:

sensational-burger-garden-gourmet.png

Garden Gourmet vegánsky Sensational burger 226 g

Garden Gourmet Sensational burger je jedinečný vďaka svojej textúre a šťavnatosti. V surovom stave vyniká ružovkastou až červenou farbou, ktorá sa počas jeho prípravy postupne mení na „mäsovo“ hnedú. Naviac sa vďaka svojej pevnej a nelepivej štruktúre nepripáli, nezmenší sa jeho rozmer a po celý čas prípravy si uchová svoju šťavnatosť. Sensational burger je vyrobený z pšenice, sóje, repy a tiež z kokosového oleja. Má vysoký obsah proteínov, železa a vlákniny. Vďaka kombinácii pšeničných a sójových bielkovín obsahuje všetky esenciálne aminokyseliny, čo z neho robí plnohodnotný pokrm s proteínmi. Je ideálny pre vegetariánov či vegánov, ale aj všetkých ľudí, ktorí chcú obmedziť konzumáciu mäsa a urobiť tak niečo pre seba a podporiť udržateľnosť.
Odporúčaná cena 4,89EUR.

43917241 GG Chilled VeganBurger FOP-CZ_LR.png

Garden Gourmet vegetariánsky Veggie burger 150 g

Vegetariánsky Garden Gourmet Veggie burger obsahuje sójové a pšeničné proteíny. Svojou vyváženou chuťou nadchne aj milovníkov mäsa. Vynikajúco chutí podávaný v žemli alebo so zeleninovým šalátom.

43917214 GG Chilled Falafel Classic FOP-CZ_LR.png

Garden Gourmet vegánsky Falafel 190 g

Základ Garden Gourmet Falafelu tvorí cícer, cuketa a zmes lahodného korenia. Odporúča sa podávať v kombinácii so zeleninovým šalátom, pita chlebom a jogurtovým dresingom.

43917215 GG Chilled MeatBalls FOP-CZ_LR.png

Garden Gourmet vegetariánske Veggie guľôčky 200 g

Vegetariánske Garden Gourmet Veggie guľôčky sa hodia do obrovského množstva receptov – od lahodných talianskych cestovín s paradajkovou omáčkou, cez ľahké šaláty až po pikantné ázijské zmesi.

43917231 GG Chilled SpinachCheese FOP-CZ_LR.png

Garden Gourmet vegetariánsky Veggie rondo špenát a syr 180 g

Vegetariánske Veggie rondo je vyváženou kombináciou šťavnatého špenátu, lahodného syra a voňavej bazalky - to všetko obalené v chrumkavom cestíčku.

43917232 GG Chilled Schnitzel FOP-CZ_LR.png

Garden Gourmet vegetariánsky Veggie rezeň 180 g

Slovenská klasika vo vegetariánskej verzii. Garden Gourmet Veggie rezeň je vo vnútri šťavnatý a na povrchu obalený v chrumkavom cestíčku. Výborne chutí so zemiakovou kašou, hráškom a pokvapkaný rozohriatym maslom.

43917233 GG Chilled FiletPieces FOP-CZ_LR.png

Garden Gourmet vegánske Veggie rezance 160 g

Garden Gourmet vegánske Veggie rezance sú natoľko univerzálne, že sa hodia ako prísada do veľkého množstva receptov. Sú skvelou náhradou kuracieho mäsa v rôznych omáčkach či zeleninových šalátoch. Vyskúšať si ich môžete i v mangovo-avokádovom šaláte spolu so štipkou chilli.

Kontakt pre médiá:
Róbert Kičina, manažér pre korporátnu komunikáciu,
+421 907 706 112, [email protected]

Nestlé je najväčším výrobcom potravín a nápojov na svete. Podniká v 189 krajinách sveta, zamestnáva 328 000 zamestnancov. Poslaním Nestlé je zvyšovať kvalitu života a prispievať k zdravšej budúcnosti. Nestlé ponúka široké portfólio výrobkov a služieb pre ľudí ako aj pre ich domácich miláčikov. Ide o viac ako 2 000 značiek, od globálnych ikon, akými sú Nescafé alebo Nespresso, až po miestne značky. Základom podnikania Nestlé je stratégia rozvoja výživy, zdravia a vyváženého životného štýlu. Spoločnosť bola založená pred viac ako 150 rokmi vo švajčiarskom Vevey, kde dodnes sídli. V Česku Nestlé vyrába vo svojich závodoch ZORA Olomouc a SFINX Holešov cukrovinky pod značkami Orion, Kofila, Margot, BonPari, JOJO atď. a v závode Krupka chladené a mrazené vegetariánske pokrmy pod značkou Garden Gourmet. Na Slovensku vyrába v závode Carpathia Prievidza široký sortiment kulinárskych výrobkov pod značkami Maggi a Carpathia. Viac na www.nestle.sk