Sort results by

30let čárového kódu

Späť na Tlačové Správy

Výrobky ORION nesly mezi prvními čárový kód

Organizace GS1 Czech Republic oslavila 30. výročí vstupu bývalého Československa do organizace EAN International v roce 1983 a zavedení čárového kódu na první výrobky „Made in Czechoslovakia“. Průkopníkem užívání kódu u nás se stal bývalý podnik Čokoládovny, na nějž navazuje Nestlé Česko, největší tuzemský výrobce cukrovinek. Za přínos k rozvoji automatické identifikace a snímání dat obdrželo dne 20.9.2013 Nestlé Česko slavnostní plaketu od GS1 Czech Republic.

Čárové kódy s předčíslím 859, určeným pro tehdejší Československo, se tak již od počátku 80. let vyjímaly na čokoládách značky ORION, což tehdy výrazným způsobem napomohlo celkové modernizaci výroby a umožnilo exportovat na trhy jako Velká Británie, kde uvedení čárového kódu bylo nezbytnou podmínkou pro zařazení do sortimentu obchodů. Odkaz na rozhovor s prezidentem GS1 Czech Republic a bývalým generálním ředitelem Čokoládoven, a.s. p.J.Camplíkem, který stál u zrodu zavádění čárového kódu v bývalém Československu, je zde http://www.gs1cz.org/o-nas/casopis-info-859/info-859-cislo-43-a2540659

Nestlé kontakt:

Martin Walter, Corporate Affairs Manager Tel: +420 261 322 976 [email protected]