Či už máte dlhoročné pracovné skúsenosti alebo ste čerstvým absolventom, v spoločnosti Nestlé na vás čakajú pracovné príležitosti. Hľadajte pracovné ponuky tu.
Chutná a vyvážená výživa

Miliardám lidí po celém světě přinášíme široké portfolio potravin, nápojů a aktivit spojených s výživou, prostřednictvím kterých spotřebitelům pomáháme v různých životních situacích a etapách k tomu, aby jejich výživa byla chutná a vyvážená.
Zajištění toho, aby byla nutričně vyvážená strava a udržitelně získávané suroviny dostupné všem, je dnes důležitější než kdy dříve. Při vývoji produktů zohledňujeme jejich bezpečnost, chuť, texturu, nutriční profil, cenu a kvalitu. Zlepšení v jakékoli z těchto oblastí však nesmí být na úkor planety.
Díky našemu výzkumnému a vývojovému týmu máme jedinečné možnosti poskytovat inovativní, vědecky podložená řešení, která umožňují milionům lidí přístup k cenově dostupným a nutričně hodnotným potravinám a nápojům.
Náš pokrok v podpoře vyvážené stravy
59
%
Proč a jak se zajímáme o vývoj vyvážených potravin
Naší prioritou je rozšiřovat portfolio nutričně vyvážených produktů tím, že investujeme do výzkumu a vývoje s cílem inovovat a upravovat naše produkty, včetně jejich fortifikace o mikronutrienty.
Zvyšujeme podíl prospěšných složek, jako jsou celozrnné obiloviny
Součástí našeho přístupu je nabídka produktů s vyšší nutriční hodnotou díky zvýšenému podílu živin a ingrediencí, které ve stravě často chybí. Jde například o celozrnné obiloviny nebo důležité vitamíny a minerální látky.
Celozrnné obiloviny obsahují vlákninu, sacharidy, bílkoviny, některé lipidy, vitamíny skupiny B, minerální látky a antioxidanty. Naším cílem je, aby u co největšího počtu našich snídaňových cereálií byly celozrnné obiloviny hlavní složkou. Zároveň se zasazujeme o to, aby se navýšil jejich podíl v konzumované stravě. Snídaňové cereálie s tzv. Nestlé zeleným bannerem obsahují alespoň 8 gramů celozrnných obilovin na jednu 30g porci.

Snižování obsahu cukru a soli
Abychom zlepšili celkový nutriční profil našich produktů, pokračujeme ve snižování obsahu cukru a soli. U vybraných produktů jsme se ke snížení soli do konce roku 2025 zavázali s cílem podpořit Světovou zdravotnickou organizaci a další zdravotnické organizace usilující o snižování příjmu soli v populaci – obdobně jako další potravinářské a nápojové společnosti.
V polovině produktových kategorií jsme tento cíl již splnili a jsme na dobré cestě k dosažení zbylého dílu tohoto cíle.
Obsah cukru, soli a nasycených tuků snižujeme i díky našim patentovaným technologiím. Dokážeme tak například snížit přirozený obsah cukru v ingrediencích, jako je slad nebo mléko, až o 30 %, a to s minimálním dopadem na chuť a texturu.
Vývoj rostlinných produktů
Abychom vyhověli poptávce našich spotřebitelů, rozšiřujeme také nabídku rostlinných produktů.
K objevování pestrých jídel na rostlinném základě inspirují produkty značky Garden Gourmet, které svou nabídkou různých chutí obohatí vyvážený jídelníček. Z portfolia zaujme například Garden Gourmet Veganský Mini Burger s brokolicí, který obsahuje vysoký podíl zeleniny (48 %) a také bulguru a quinoy.
Ti nejmenší strávníci si pak mohou pochutnat třeba na 100% rostlinném dezertu Gerber s kokosovým mlékem, který společně s dalšími produkty dětské výživy na rostlinné bázi patří do řady Gerber plant-tastic.
Poskytování speciálně vytvořené výživy pro specifické výživové potřeby
Nestlé Health Science nabízí široké portfolio inovativních a vědecky podložených produktů z oblasti spotřebitelského zdraví, speciální výživy a doplňků stravy. Jsme globálním lídrem v oblasti vitamínů, minerálních látek, bylinných doplňků a výživových doplňků.
Řada produktů Peptamen nabízí dobře tolerovanou, kompletní výživu určenou pro stravovací režim pacientů s oslabenou nebo narušenou funkcí trávicího traktu. Mezi onemocnění patří zhoršené vstřebávání živin, průjem, intolerance standardní enterální výživy, opožděné vyprazdňování střev, syndrom krátkého střeva, zánětlivá onemocnění střev nebo nedostatečná funkce slinivky břišní.