Jak je to s „éčky“ v potravinách?

Nestlé jako přední značková potravinářská společnost považuje bezpečnost a kvalitu potravin za svou nejvyšší prioritu.

Nestlé se celosvětově zaměřuje na oblast výživy, zdraví a podpory vyváženého životního stylu a toto své zaměření promítá i do svého portfolia výrobků, do procesu inovací, při současném zohlednění chuťových preferencí spotřebitelů. Součástí tohoto procesu je i pozornost, věnovaná složení výrobků a ingrediencím, postupnému snižování např. obsahu sodíku, eliminaci tzv. TFA transmastných kyselin, přidávání vitamínů, minerálních látek, vlákniny, nebo např. úplné záměně umělých barviv za přírodní a vyššímu používání přírodních ingrediencí (např. vanilky místo etylvanilinu).

Pokud jde o tzv. přídatné látky, jde o součást moderní potravinářské výroby a jejich použití se v případě Nestlé podřizuje nejen přísným standardům kvality a bezpečnosti a strategii podpory vyváženého životního stylu, ale také legislativním předpisům EU a ČR resp. SR.