Co děláte pro to, abyste snížili obsah soli ve svých výrobcích?

  • Již od roku 2005 je v platnosti nutriční politika Nestlé zaměřená na snížení obsahu soli ve výrobcích.
  • Mezi lety 2005 a 2011 jsme celosvětově snížili sůl v našich výrobcích o 12 500 tun.
  • Globálně jsme se také zavázali k dalšímu snížení úrovně sodíku mezi lety 2013 a 2016 o v průměru o dalších 10%, zaměříme se především na potraviny, které nejvíce přispívají k příjmu soli.
  • Rozhodli jsme se pomoci spotřebitelům dosáhnout příjmu soli, který koresponduje s oficiálními mezinárodními i národními doporučeními.

Jako člen Potravinářské komory ČR jsme se v roce 2009 zavázali snížit do konce roku 2014 obsah soli v dehydratovaných kulinářských výrobcích MAGGI vyráběných ve slovenském závodě v Prievidzi na úroveň poloviny denního doporučeného množství (tj. ≤ 1,2 g sodíku na jednu porci = 3g soli), toto množství vychází z příjmu doporučovaného Světovou zdravotnickou organizací (WHO). Tento závazek se nám splnit podařilo. Více informací naleznete v tiskové zprávě.