Ocenění „Top odpovědná firma 2016“: Nestlé Česko získalo stříbro

Zpět na seznam Tiskových zprávPraha,XI 14, 2016

Společnost Nestlé Česko se stala Stříbrnou TOP ODPOVĚDNOU FIRMOU 2016. Již 13. ročník soutěže organizovala nezávislá platforma Byznys pro společnost. Soutěž TOP Odpovědná firma každý rok vyzdvihuje a oceňuje strategické aktivity velkých i malých společností v oblasti trvale udržitelného a odpovědného podnikání. Nestlé cenu obdrželo za svůj komplexní přístup ke společenské odpovědnosti.

„TOP Odpovědná firma je dnes jediným veřejným ratingem pro odpovědné podnikání a CSR u nás. Umožňuje firmám porovnat své přístupy a dosáhnout zlaté, stříbrné či bronzové úrovně. Ty nejlepší firmy pak obdrží hodnocení projekt či strategie roku,“ říká Pavlína Kalousová, předsedkyně platformy Byznys pro společnost.

Nezávislí porotci letos vybírali z více než 100 strategií a projektů od zhruba 70 přihlášených firem. Rozhodující je při rozhodování komplexnost projektů, přínos pro společnost a inovativnost, velikost firmy nebo výše investice v tomto ohledu nehraje roli. Každá společnost, která úspěšně projde hodnocením, získává výroční certifikát TOP Odpovědná firma podle úrovně, které v dané oblasti dosáhla – bronzový, stříbrný nebo zlatý. Nezávislost a objektivitu výsledků garantuje odborná komise složená z předních zástupců/kyň komerčního a neziskového sektoru, státní správy, expertů a významných osobností, které se aktivně podílejí na rozvoji odpovědného byznysu v ČR.

„Jsme hrdí na to, že jsme letos v soutěži TOP odpovědná firma získali stříbro a věříme, že se v příštích letech dočkáme i nejvyššího, zlatého ocenění. Věřme, že abychom byli jako firma dlouhodobě úspěšní, musíme vytvářen hodnotu nejen pro akcionáře, ale i pro společnost, která nás obklopuje. Tento koncept Vytváření sdílené hodnoty (Creating Shared Value) je nedílnou součástí naší firemní kultury.“ říká Torben Emborg, generální ředitel Nestlé Česko a Slovensko.

Andrea Brožová, kontakt pro média, andrea.brozova@cz.nestle.com, +420 724 420 148