Nestlé uvádí na trh novou řadu kávy pod značkou Starbucks

Zpět na seznam Tiskových zprávPraha,II 27, 2019

Společnost Nestlé představila novou řadu kávy pod značkou Starbucks, která se bude prodávat po celém světě. V té spotřebitelé najdou celkem 24 produktů od pražené a mleté kávy až po první kávové kapsle Starbucks určené pro kávovary Nespresso i NESCAFÉ Dolce Gusto. Jedná se o první výrobky uvedené na trh od vytvoření globální kávové aliance mezi Nestlé a Starbucks v říjnu minulého roku.

„Oba týmy odvedly skvělou práci. Během šesti měsíců vyvinuly novou řadu prémiové kávy, což se povedlo především díky kombinaci know-how z oblasti kávy na straně Nestlé a zkušenostmi s pražením a mícháním kávy na straně Starbucks,“ říká Patrice Bula, výkonný víceprezident Nestlé, prezident Nespresso a ředitel divize marketingu a prodeje. „Se značkami Nescafé, Nespresso a Starbucks má dnes Nestlé nejlepší portfolio káv, na kterém si mohou pochutnat spotřebitelé z celého světa.“

V následujících dnech začne Nestlé distribuovat uvedené produkty na vybrané trhy v Asii, Evropě, Jižní Americe, USA a na Blízkém východě. „Těší nás, že můžeme poskytnout naši skvělou prémiovou kávu Starbucks zákazníkům prostřednictvím nejpopulárnějších jednoporcových přístrojů Nespresso a NESCAFÉ DOLCE GUSTO. Tímto krokem rozšiřujeme působnost značky Starbucks prostřednictvím nových distribučních kanálů jako součást globální kávové aliance s Nestlé,“ říká John Culver, prezident skupiny Starbucks International.

Nová řada produktů přináší typické jednodruhové kávy a kávové směsi Starbucks, stejně jako výběr z tradičních kávových nápojů jako je Caramel Macchiato a Cappuccino. Všechny výrobky obsahují 100% vysoce kvalitní kávu Arabica, která byla eticky získána od pěstitelů z nejlepších oblastí pro pěstování kávy. V rámci globální kávové aliance získalo Nestlé právo na prodej balených produktů, káv a čajů mimo prostory Starbucks. Tato dohoda posílí vedoucí pozici Nestlé na globálním kávovém trhu, zejména pak v Severní Americe.

Robert Kičina, manažer pro korporátní komunikaci, robert.kicina@cz.nestle.com, +420 724 420 148