Program Nestlé pro zdraví dětí nově na interaktivních tabulích

Nestlé pomohlo již stovce tisíc českých a slovenských dětí žít zdravěji

Zpět na seznam Tiskových zprávPraha,V 15, 2018

Od roku 2015 Nestlé v České a Slovenské republice vzdělává děti ve zdravém životním stylu v programu Nestlé pro zdraví dětí, který je součástí globálního programu Nestlé for Healthier Kids. V pěti tematických modulech se děti dozvědí hravou a zajímavou formou o zdravém životním stylu i důležitosti pestré stravy a pohybu. Program získal záštitu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR.

Od jeho spuštění prošlo jedním z pěti vzdělávacích modulů na 107 475 českých a slovenských dětí. Lektoři navštívili jen v České republice více než 700 škol a zajistili 3 459 přednášek.

Od jara letošního roku jsme zahájili výuku s novými digitalizovanými materiály určenými pro využití na interaktivních školních tabulích.

„Interaktivní školní tabule mají velký potenciál a najdeme je téměř ve všech školách. Proto jsme se při vývoji materiálů zaměřili právě na jejich využití a připravili jsme interaktivní aplikaci, která je pro žáky zajímavější a přitažlivější a učitelům nabízí lepší zapojení žáků“ uvedla Martina Šilhánová, manažerka společenské zodpovědnosti v Nestlé.

Program byl vyvinut a připraven ve spolupráci s odborným garantem Společností pro výživu a vzdělávací platformou EDHANCE. V projektu je klíčová lektorská aktivita na školách, atraktivní pracovní materiály a hlavně aplikace pro interaktivní tabule, které si může pedagog, včetně didaktického manuálu, stáhnout na nových webových stránkách projektu www.nestleprozdravideti.cz .

Interaktivní aplikace je pro školy k dispozici zdarma, mohou si i domluvit návštěvu lektora a zajistit si ukázkovou hodinu tak, aby viděli jak je možné s aplikací a materiály pracovat a mohli je nadále pak využívat sami podle potřeb svých žáků.

„Naším cílem je vzdělávat děti o zdravém životním stylu a dát tak základ pro jejich budoucí život. To, co se v dětství naučí, věříme, že využijí i ve svém dalším životě. Chceme tím vychovat generaci, která bude zodpovědně a aktivně přistupovat ke svému životnímu stylu a předcházet tím civilizačním onemocněním jako je obezita, diabetes a další“ dodala Martina Šilhánová.

Program je součástí globální iniciativy Nestlé for Healthier Kids, která do roku 2030 pomůže 50 milionům dětí vést zdravější život.

V mezinárodní Den rodiny oznámilo Nestlé start své nové globální iniciativy Nestlé pro zdraví dětí (Nestlé for Healthier Kids). Iniciativa Nestlé pro zdraví dětí je dalším krokem na cestě k výchově zdravější děti.

V rámci této iniciativy bude Nestlé inovovat výrobky, redukovat obsah cukru, soli a tuku a zvyšovat obsah ingrediencí a nutrientů, které dětem často v jídelníčku chybí. Ať již se jedná o ovoce a zeleninu, či na vlákninu bohaté cereálie a mikronutrienty. Nestlé bude též pokračovat v zavádění programů, které rodičům zprostředkují výživové znalosti a praktické tipy na zdravé recepty.

Andrea Brožová, kontakt pro média, andrea.brozova@cz.nestle.com,  +420 724 420 148