KOFILA hledá nový obal! Soutěž pro designéry.

Zpět na seznam Tiskových zprávIV 26, 2016

Čeští a slovenští designéři se utkají v soutěži o design limitované edice tyčinky

Česká čokoládovna ORION stála ve 20. letech minulého století u základů reklamní grafiky. Umělec a kunsthistorik Zdenek Rykr pro ni vytvořil její hvězdu i symbol tyčinky KOFILA: v kávě si libujícího mouřenína. Společnost Nestlé nyní vyhlašuje soutěž pro grafické designéry na nový obal limitované edice této čokoládové tyčinky s kávovou příchutí. Vítězný návrh vybere odborná porota v čele s Alešem Najbrtem.

Nestlé Česko, majitel čokoládovny ORION, vyhlašuje jednokolovou soutěž pro grafické designéry na návrh obalu na čokoládovo-kávovou tyčinku KOFILA. Vítězný návrh bude realizován a objeví se na limitované edici v odhadovaném počtu 2 milióny kusů. Půjde tak o pokračování spolupráce KOFILY s uměleckým designérem.

Garantem a organizátorem soutěže je CZECHDESIGN, organizace dlouhodobě prosazující design do praxe.

„Jsme hrdí na uměleckou hodnotu našich obalů, které vznikly v době první republiky díky úzké spolupráci s tak významným umělcem. Odkaz designu Zdenka Rykra držíme na našich produktech dodnes. Jedná se o hvězdu ORION a celý designový koncept obalu tyčinky KOFILA vč. drobného vzoru na pozadí a oblíbeného mouřenína, který na tyčince sedí již od jejího zrodu v roce 1923.

Soutěží chceme navázat na tradici spolupráce s umělci a já se velmi těším na její výsledky. Věřím, že designová limitka bude v příštím roce ozdobou všech regálů.“  řekla Zuzana Spurná, manažerka značky KOFILA.

V odborné porotě zasedne grafický designér Aleš Najbrt, kurátorka a teoretička grafického designu Iva Knobloch, manažerka CZECHDESIGN Jana Vinšová a zástupci pořadatele Nestlé Česko.

Soutěže se může zúčastnit každý grafický designér, ilustrátor, malíř, student na vysoké / vyšší odborné umělecko-průmyslové škole starší 18 let či designové studio působící v České či Slovenské republice s neomezeným počtem grafických návrhů. Účast v soutěži je zdarma.

Výsledky soutěže budou vyhlášeny u příležitosti retrospektivní výstavy Zdenka Rykra v Národní galerii v Praze. Autor vítězného návrhu obdrží jednorázovou odměnu 70 000 Kč. Autorovi návrhu, který se umístí na druhém místě, náleží odměna 20 000 Kč a autor návrhu na třetím místě získá odměnu 10 000 Kč.

Soutěžní návrh je třeba odevzdat v elektronické i vytištěné podobě do 26. 5. 2016 22:00 na adresu organizátora soutěže. Soutěžící odevzdávají elektronicky a zároveň poštou přihlášku a soutěžní návrh na adresu organizátora soutěže: www.czechdesign.cz/souteze/kofila-v-limitovanem-obalu

Více informací k formátu odevzdání práce a celé soutěži naleznete na stránkách soutěže.

Andrea Brožová, kontakt pro média, andrea.brozova@cz.nestle.com, +420 724 420 148
JUDr. Vratislav Janda, ředitel pro korporátní záležitosti, vratislav.janda@cz.nestle.com, +420 602 217 129