Tyčinka Margot získala ocenění Potravinářské komory ČR v kategorii Reformulace roku. Nová Margot, společnosti Nestlé, má více kokosu, méně cukru a je bez trans-mastných kyselin (TFA). Zlepšování nutričního složení je nikdy nekončící proces. Nestlé při něm využívá odborných studií i doporučení Světové zdravotnické organizace (WHO).
„Ocenění Potravinářské komory nás velice těší a máme velkou radost z toho, že se nám podařilo vylepšit recepturu nejprodávanější české tyčinky a přitom zachovat její nezaměnitelnou chuť. Tato změna je výsledkem dlouhodobého vývoje,“ říká Zuzana Charvátová, manažerka značky Margot.
Tyčinka Margot patří dlouhodobě k nejprodávanějším čokoládovým tyčinkám. Vyrábí se v olomouckém závodě Zora a ročně jí společnost Nestlé na našem trhu prodá na 3 000 tun. Díky sníženému obsahu cukru zkonzumují lidé nyní o 12 tun cukru za rok méně.
Spotřebitelé si mohou vychutnat novou recepturu u všech variant tyčinky – Margot s kokosem, Margot s rozinkami, Margot Artemis i Margot Duo Kokos.
Společnost Nestlé do konce roku 2016 odstranila trans-mastné kyseliny ze všech svých výrobků. Změny se dotkly i receptur polévek, omáček a bujonů Maggi či oblíbených Pralinek nebo pomazánky Nugeta.
Nestlé, coby lídr v potravinářském průmyslu, aktivně prosazuje legislativní úpravy v této oblasti. Evropská i místní legislativa stanovuje pouze limit pro obsah trans-mastných kyselin (TFA) u kojenecké výživy, nikoli u všech potravin a nápojů.
O soutěži Potravinářské komory ČR
Potravinářská komora České republiky vyhlašuje každoročně soutěž „Cena Potravinářské komory ČR o nejlepší inovativní výrobek“, jejímž smyslem je podpora českých potravin a jejich výrobců a především vyzvednutí českých inovativních potravinářských výrobků. V rámci této soutěže se vyhlašuje také kategorie Reformulace roku. Informace o soutěži lze nalézt na stránkách www.reformulace.cz.
Kontakt pro média:
Andrea Brožová, kontakt pro média, [email protected], +420 724 420 148