Nová značka Garden Gourmet: Skvělé vegetariánské pokrmy vyrobené v ČR

Mar 19, 2019

Značka Garden Gourmet vznikla v roce 1986. Více jak 30 let vyrábí a vyvíjí vegetariánské a veganské pokrmy. Od dubna letošního roku vstupuje na český trh. Značka je symbolem nutričně hodnotných a lahodných bezmasých pokrmů z kvalitních surovin. Svými produkty se snaží inspirovat a rozšiřovat povědomí o bezmasé stravě a jejímu pozitivnímu dopadu na životního prostředí. Nově na náš trh uvádí šest chlazených produktů Garden Gourmet, které budou k dostání ve vybraných obchodech. Představením značky Garden Gourmet na český trh vstupuje společnost Nestlé do nového segmentu chlazených vegetariánských a veganských jídel. Všechny tyto produkty se vyrábí v České republice.

„Bezmasé pokrmy jsou bezesporu součástí zdravého životního stylu. Jsme rádi, že se lidé stále častěji zamýšlejí nad tím, co konzumují a jaké to má dopady na naši planetu. Představením značky Garden Gourmet v České republice reagujeme na nedostatek alternativ k oblíbeným masovým pokrmům a cílíme na spotřebitele, kteří si rádi vychutnají vegetariánský pokrm bez kompromisů na jeho chuti,“ říká Vratislav Janda, ředitel pro korporátní záležitosti, Nestlé Česko. Stravování se sníženým obsahem masa se stává stále populárnějším, ať už z etického, tak i ekologického hlediska. Bezmasá strava je prospěšná nejen pro lidské tělo, ale také pro životní prostředí. Hlavním cílem značky Garden Gourmet je proto snižování spotřeby masa a podporování udržitelnosti, prostřednictvím rozšiřování nabídky bezmasých pokrmů. Produkty Garden Gourmet jsou vyrobeny z kvalitních surovin, které pocházejí z certifikovaných zdrojů. Nestlé tímto krokem vstupuje do nové kategorie vegetariánských a veganských chlazených jídel a naplňuje tak stanovené závazky směrem k udržitelnosti.

Značka Garden Gourmet je známá i v zahraničí. Kromě České republiky je k dostání také na některých trzích západní Evropy. Český trh se stal vůbec prvním místem v rámci střední a východní Evropy, kde jsou produkty Garden Gourmet uvedeny. „Vybrali jsme si náš trh, protože věříme, že zde lidé ocení kvalitní suroviny, skvělou chuť a výborné nutriční hodnoty, které pokrmy Garden Gourmet přináší. Navíc se zde produkty přímo vyrábí, a to konkrétně v našem novém závodě Tivall v Krupce,“ doplňuje Vratislav Janda.

Kvalitní suroviny pro kvalitní pokrmy

Produkty Garden Gourmet jsou zárukou kvalitních ingrediencí. Většina pokrmů obsahuje sójové a pšeničné bílkoviny. Sójové boby, ze kterých jsou vyrobeny, pochází především z Kanady a Spojených států. Pěstovány jsou v souladu s principy udržitelnosti, na kterých Nestlé dlouhodobě pracuje. Navíc společnost spolupracuje pouze s certifikovanými dodavateli, kteří se zavázali k ochraně deštných pralesů.

Podpora udržitelnosti s každým hamburgerem Garden Gourmet

Značka Garden Gourmet se snaží o nutričně vyvážený a ekologicky udržitelný způsob stravování bez jakýchkoliv kompromisů v chuti. Ten podporuje například výrobou vegetariánského hamburgeru, na který je potřeba desetkrát méně půdy než k výrobě masového hamburgeru. Stejně tak je výroba rostlinných produktů mnohem šetrnější k ovzduší, do nějž se uvolní o 80 % méně skleníkových plynů než při klasické výrobě. Z těchto důvodů značka Garden Gourmet zvolila cestu výroby chutných, a přesto jednoduchých alternativ k masovým pokrmům, které jsou především šetrné k životnímu prostředí.

Šest nových chutných produktů Garden Gourmet na českém trhu

Všechny produkty Garden Gourmet jsou vegetariánské a některé i veganské. V dubnu letošního roku naleznete na pultech vybraných obchodů tyto produkty:

Garden Gourmet vegetariánský Veggie burger 150 g

Vegetariánský Garden Gourmet Veggie burger obsahuje sójové a pšeničné proteiny. Svou vyváženou chutí nadchne i milovníky masa. Skvěle chutná podávaný v bulce nebo se zeleninovým salátem.

Garden Gourmet veganský Falafel 190 g

Základ Garden Gourmet Falafelu tvoří cizrna, cuketa a směs lahodného koření. Doporučujeme ho podávat v kombinaci se zeleninovým salátem, pita chlebem a jogurtovým dresinkem.

Garden Gourmet vegetariánské Veggie kuličky 200 g

Naše vegetariánské Veggie kuličky se hodí do nepřeberného množství receptů – od lahodných italských těstovin s rajčatovou omáčkou, přes lehké saláty až po pikantní asijské směsi.

Garden Gourmet vegetariánské Veggie rondo špenát a sýr 180 g

Naše vegetariánské Veggie rondo je vyváženou kombinací šťavnatého špenátu, lahodného sýra a voňavé bazalky, to vše obalené v křupavém těstíčku.

Garden Gourmet vegetariánský Veggie řízek 180 g

Česká klasika ve vegetariánské verzi. Garden Gourmet Veggie řízek je uvnitř šťavnatý a na povrchu obalený v křupavém těstíčku. Výborně chutná s bramborovou kaší, hráškem a pokapaný rozehřátým máslem.

Garden Gourmet veganské Veggie nudličky 160 g

Naše veganské Veggie nudličky jsou natolik univerzální, že se hodí jako přísada do nepřeberného množství receptů. Jsou skvělou náhradou kuřecího masa v nejrůznějších omáčkách či zeleninových salátech. Vyzkoušet je můžete i v mangovo-avokádovém salátu spolu se špetkou chilli.

Kontakt pro média: Robert Kičina, manažer pro korporátní komunikaci, [email protected], +420 724 420 148

Article Type