Nestlé uvede na trh YES! tyčinku v recyklovatelném papírovém obalu

Nestlé dnes představilo převratnou inovaci. Tyčinku YES! nabídne v novém plně recyklovatelném papírovém obalu. Poprvé se podařilo použít papír ve vysokorychlostní balící technologii pro balení cukrovinkových tyčinek. Přestože papír je v porovnání s plastovým obalem mnohem křehčí, linka dokáže zabalit až 300 kusů tyčinek za minutu.

Tato inovace otevírá možnosti na široké využití recyklovatelného papíru na balení v segmentu cukrovinek. Dosud bylo možné používat ve vysokorychlostní výrobě trvanlivých tyčinek pouze plastové nebo kombinované (laminátové) materiály. Technologická novinka od Nestlé znamená, že uvedené materiály mohou být nahrazeny papírem, který je recyklovatelný, splňuje všechny kvalitativní, hygienické, bezpečnostní standardy a zabezpečí čerstvost výrobku po celou dobu trvanlivosti.

Představené papírové obaly jsou dalším krokem společnosti Nestlé v naplňování závazku přejít do roku 2025 na recyklovatelné nebo znovu použitelné obaly. Papír pochází z udržitelného pěstování, které certifikují Forest Stewardship Council (FSC) a The Program for the Endorsement of Forest Certification.

Patrice Bula, ředitel strategických divizí, marketingu a prodeje Nestlé, uvádí: "Spotřebitelé dnes při výběru občerstvení více dbají na přírodní původ a udržitelnost, ať už jde o ingredience nebo obal. Naše YES! tyčinky jsou vyrobeny ze zdravých ingrediencí, které ilustrují rozmanitost přírody. Dnes je představujeme v novém, papírovém obalu, což zjednoduší recyklaci a přispěje ke snížení plastového odpadu."

Tyčinky YES! v papírovém obalu budou v následujících týdnech uvedeny v České republice i na Slovensku. Z dalších evropských zemí budou dostupné v Rakousku, Belgii, Francii, Německu, Irsku, Lucembursku, Maltě, Nizozemsku, Portugalsku, Španělsku a také ve Velké Británii.

Tyčinky YES! kombinují příznivé nutriční hodnoty se skvělou chutí. Vyznačují se vysokým obsahem vlákniny a proteinu, který čerpají převážně z ořechů. Na trhu najdete ořechové a ovocné varianty. Ořechové tyčinky YES! jsou vhodné pro vegetariány, neobsahují lepek a je v nich obsaženo pouze 5 g cukru. Ovocná tyčinka YES! obsahuje pouze cukr přirozeně se vyskytující v ovoci a zelenině. Je bez lepku a laktózy a je ideální volbou také pro vegany.

Robert Kičina, manažer pro korporátní komunikaci, [email protected], +420 724 420 148

Nestlé je největším výrobcem potravin a nápojů na světě. Podniká v 189 zemích světa, zaměstnává 328 000 zaměstnanců. Posláním Nestlé je zvyšovat kvalitu života a přispívat ke zdravější budoucnosti. Nestlé nabízí široké portfolio výrobků a služeb pro lidi i jejich domácí mazlíčky. Jedná se o více než 2 000 značek, od globálních ikon jako je Nescafé nebo Nespresso až k místním značkám. Základem podnikání Nestlé je strategie rozvoje výživy, zdraví a vyváženého životního stylu. Společnost byla založena před více jak 150 lety ve švýcarském Vevey, kde dodnes sídlí. V Česku Nestlé vyrábí ve svých závodech ZORA Olomouc a SFINX Holešov cukrovinky pod značkami Orion, Kofila, Margot, BonPari, JOJO atd. a v závodě TIVALL Krupka chlazené a mražené vegetariánské pokrmy pod značkou Garden Gourmet. Na Slovensku v závodě Carpathia Prievidza vyrábí široký sortiment kulinářských výrobků pod značkami Maggi a Carpathia. Více na www.nestle.cz.