Kakao v KitKat bude certifikováno Rainforest Alliance

Jul 02, 2020

S účinností od 1. října 2020 začne nově Nestlé UK získávat kakao certifikované programem Rainforest Alliance, které nahradí certifikaci Fairtrade. Změna se týká pouze značky KitKat a kakaa využívané pro výrobu KitKat 2-finger a KitKat 4-finger. Upřednostnění certifikace Rainforest Alliance vychází z globálního závazku společnosti, nakupovat pouze kakao získané udržitelným způsobem prostřednictvím Nestlé Cocoa Plan.

V prosinci loňského roku se Nestlé zavázalo zajistit, aby 100 % nakupovaného kakaa pro cukrovinky pocházelo z programu udržitelného pěstování Nestlé Cocoa Plan. Splnění závazku přispěje k vyšší produktivitě a ziskovosti zemědělců a pomůže zlepšit obživu v komunitách pěstujících kakao. „Ve Velké Británii jsme přezkoumali náš přístup k zajišťování zdrojů, abychom tento globální závazek splnili. Všechny čokoládové cukrovinky a sušenky vyráběné ve Velké Británii používají od roku 2015 100% certifikované udržitelné kakao. Toto kakao pochází z našeho programu Nestlé Cocoa Plan, který je certifikován organizací Rainforest Alliance. Výjimkou je pouze kakao použité pro KitKat 2-finger a 4- finger, které certifikuje Fairtrade Foundation. Rozhodli jsme se certifikace na kakaa sjednotit a dále spolupracovat pouze s organizací Rainforest Alliance, jelikož jejich poslání a přístup úzce souvisí s naším programem Nestlé Cocoa Plan,“ upřesňuje Robert Kičina, tiskový mluvčí Nestlé Česko.

Investice Nestlé na pomoc pěstovatelům kakaa v Africe tím ale zdaleka nekončí. Společnost plánuje poskytnout finanční pomoc farmářům a investovat 1 milion GBP do pilotního projektu Living Income a dalších 500 000 GBP do komunitních projektů, jakmile bude partnerství s Fairtrade Foundation ukončeno. Prostřednictvím rozšířeného programu Nestlé Cocoa Plan a partnerství s organizací Rainforest Alliance bude Nestlé nadále pracovat na zlepšení obživy a produktivity v komunitách pěstujících kakao.

Rozdíl mezi certifikací Fairtrade a Rainforest Alliance

Normy Fairtrade jsou navrženy tak, aby bojovaly proti chudobě a posílily producenty v nejchudších zemích světa a poskytly jim zaručenou cenu za jejich výrobky. Certifikace Rainforest Alliance se zaměřuje na to, jak jsou farmy spravovány, přičemž certifikace se uděluje farmám, které splňují komplexní standardy udržitelného zemědělství, které zahrnují všechny tři pilíře udržitelnosti – sociální, ekonomický i environmentální.

Robert Kičina, manažer pro korporátní komunikaci, [email protected], +420 724 420 148

Nestlé je největším výrobcem potravin a nápojů na světě. Podniká v 189 zemích světa, zaměstnává 328 000 zaměstnanců. Posláním Nestlé je zvyšovat kvalitu života a přispívat ke zdravější budoucnosti. Nestlé nabízí široké portfolio výrobků a služeb pro lidi i jejich domácí mazlíčky. Jedná se o více než 2 000 značek, od globálních ikon jako je Nescafé nebo Nespresso až k místním značkám. Základem podnikání Nestlé je strategie rozvoje výživy, zdraví a vyváženého životního stylu. Společnost byla založena před více jak 150 lety ve švýcarském Vevey, kde dodnes sídlí. V Česku Nestlé vyrábí ve svých závodech ZORA Olomouc a SFINX Holešov cukrovinky pod značkami Orion, Kofila, Margot, BonPari, JOJO atd. a v závodě TIVALL Krupka chlazené a mražené vegetariánské pokrmy pod značkou Garden Gourmet. Na Slovensku v závodě Carpathia Prievidza vyrábí široký sortiment kulinářských výrobků pod značkami Maggi a Carpathia. Více na www.nestle.cz.

Article Type